NATURAL osnovni lak

 

BONA NATURAL je - Osnovni premaz projektovan da zaštiti utisak sirovog, neobrađenog drveta. Formula koja ne zahteva precizno nanošenje, već jednostavno nanošenje valjkom. Brzo se suši i poseduje odličan kvalitet za šmirglanje. Preporučuje se kombinovanje sa Mega Natural ili Traffic Natural, da bi se postigao izgled i osećaj čistog drveta, ali uz izvanrednu zaštitu kvalitetnog laka.

 

Priprema

Pre nanošenja pod mora biti izbrušen i očišćen od prašine. Preporučuje se da se brušenje završi korišćenjem mašina Bona Quattro ili Multi Disc. Sačekati da sredstvo dostigne sobnu temperaturu.Ubaciti filter i dobro promućkati.Optimalni uslovi korišćenja su između 18-25°C, i 30-60% relativne vlažnosti vazduha. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost vazduha produžavaju vreme sušenja.Minimalna temperatura korišćenja je 13°C.

Preporuka je da nanosite dva premaza Primer Natural-a i jedan premaz Bona završnog laka po izboru.

Primena

1)Pakovanje dobro promućkajte pre upotreba i ubacite priloženi filter.Sipajte sredstvo za završnu obradu u priloženu posudu (kutija+kesa). Preporučuje se da sipate preko spoljašnje cediljke da biste smanjili mogućnost nastajanja grudvica.
2)Nanesite Primer Natural koristeći valjak Bona valjak (mikrofiber) uz približno 12m² po litru (83g/m²) izbegavajući nagomilavanje proizvoda.
3)Kada se osuši, približno 2-3 sata, ošmirglajte da biste smanjili neravnine koristeći Bona Scrad System ili mrežastu šmirglu granulacije 150 ili finije. Uklonite svu prašinu.
4)Nanesite dodatni sloj Natural Primer-a i dopustite da se osuši.
5)Premažite površinu jednim od završnih Bona lakova.