AMBER osnovni lak

 

Bona Amber – Osnovni premaz za standardnu, žutu boju drveta. Izvanredna abrazivna svojstva. Pogodan za podove sa podnim grejanjem i/ili pokretne podove kao što su podovi sa uspravnim godovima ili podovi od dasaka. Preporučuje se za hrastovinu ili tamnije vrste drveta, uključujući i egzotične vrste.

Priprema

Pre nanošenja pod mora biti izbrušen i očišćen od prašine. Preporučuje se da se brušenje završi korišćenjem mašina Bona Quattro ili Multi Disc. Sačekati da sredstvo dostigne sobnu temperaturu.Ubaciti filter i dobro promućkati.Optimalni uslovi korišćenja su između 18-25°C, i 30-60% relativne vlažnosti vazduha. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost vazduha produžavaju vreme sušenja.Minimalna temperatura korišćenja je 13°C.

Preporuka je da se nanosi jedan premaz Primera i dva premaza Bona završnog laka (po izboru).

Primena

1)Nanesite pomoću Bona valjka na 8-10m²/l (120-100g/m²). Nanosite naizmenično preko i u smeru linija na drvetu izbegavajući nagomilavanje proizvoda.Uvek održavajte „mokru ivicu“ da biste izbegli preklapanje.

2)Kada se osuši, približno 1-2 sata, ošmirglajte kako biste smanjili neravnine koristeći Bona Scrad System ili mrežastu šmirglu granulacije 150 ili finije.

3)Uklonite prašinu i nastavite sa zaštitom površine koristeći Bona Waterborne Topcoat u zavisnosti od potreba otpornosti na vodu.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!