BONA CRAFT 2K ulje za parket


BONA CRAFT 2K ulje za parket

Modifikovano biljno ulje sa pojačivačem učinka za ubrzano vreme sušenja i pojačan otpor na habanje. Dugo trajanje u otvorenom stanju i duže vreme između pripreme i upotrebe, omogućava bezbrižno korišćenje jer se suši za najmanje 8 sati.

Detaljnije

Idealno je za upotrebu na zahtevnim vrstama drveća kao što su Afcelija, Iroko, Jatoba, Trešnja, Orah, uključujući dimljeni Hrast i parenu Bukvu.

Može se koristiti samostalno, za jednostruku obradu ili može poslužiti kao osnovna boja za dalju zaštitu profesionalnom završnom obradom.

Priprema:

Obezbedite da pod bude dobro obrušen, suv i bez prašine voska i drugog materijala na sebi.Dozvolite da proizvod dostigne sobnu temperaturu pre upotrebe.Optimalni uslovi primene su između 20°C i 25°C, i 30% do 60% relativne vlažnosti vazduha.Minimalna temperatura upotrebe je 16°C.
Koristite gumene rukavice, zaštitne naočare i jednokratnu obuću tokom mešanja i nanošenja.

Preporuka je da se podovi sa visokim nivoom habanja, nakon ulja, tretiraju sa dva sloja Bona Traffic/Traffic HD.

Primena:

Ukoliko pod ima veća udubljenja, ili više manjih, sipajte pomešane komponente ulja u posudu i nanosite iz nje koristeći valjak.Podovi koji su ravni se brzo i jednostavno obrađujukoristeći špahtlu od nerđajućeg čelika.Pomešajte komponentu A i komponentu B u odnosu 9:1, i temeljno promešajte.Zatim nanesite i rasporedite tanak sloj mešanog ulja na pod.Na velikim podovima raditi deo po deo i praviti preklop preko vlažnog sloja.Sačekati da drvo upije ulje 15-30 minuta, potom ispolirati površinu poda mašinom za poliranje opremljenom crvenim ili bež filcem.Pređite sa još ulja oblasti da osigurate zasićenost podloga koje apsorbuju ulja.Dozvolite da ulje odstoji još 15-30 minuta pre uklanjanja viška ulja mamučnim krpama postavljenim ispod mašine za poliranje.Polirajte površinu koristeći Bona Woolpad za savršenu završnu obradu.Ostaviti da se ulje dobro osuši pre gaženja.Obezbediti dobru ventilaciju tokom nanošenja i sušenja.

UPOZORENJE: BONA KRAFT OIL SADRŽE ULJA KOJA SE SUŠE.RIZIK OD SAMOZAPALJIVANJA JE VELIKI.KORIŠĆENE TKANINE, KRPE, VUNENE FILČEVE I SLIČNE MATERIJALE TREBA STAVITI U VODU ILI ZAPEČAĆENE METALNE KONTEJNERE.

Da bi se povećala otpornost poda na habanje i smanjila učestalost održavanja, naročito u oblastima gde se očekuje veće habanje, preporučuje se nanošenje dodatna dva sloja Bona Traffic, Bona Traffic HD ili Bona Naturale.Ova preporuka važi takođe za obojene površine gde će dodatna zaštita sa završnom obradom pomoći u očuvanju originalne boje.Na poroznim ili visoko apsorpljivim vrstama drveta se savetuje nanošenje drugog sloja.
Obrišite višak materijala i dopustite da se suši najmanje 8 časova (minimalno 12 časova za obojeno ulje).Duže vreme sušenja može biti kod egzotičnih vrsta drveta, ili kod nepovoljnih klimatskih uslova.
Usisati pod.Pomešati jedan od izabranih lakova (Traffic,Trafic HD,Traffic Naturale) sa učvršćivačem i nanesite dva uzastopna sloja koristeći valjak.

Potrošnja: Približno 30m² po litru.Vreme sušenja: bez pigmenta 8 sati, sa pigmentom 12 sati.Duže vreme sušenja je kod egzotičnih vrsta drveta i na niskim temperaturama.

Četkanje parketa:

Četkanje parketa je trend novije generacije.Efekat četkanja ostavlja utisak potpuno prirodnog, neobrađenog drveta, otvara „pore“ u drvetu.

Četkanje parketa se postiže nastavkom za mašinu FlexiSand 1,9 , Bona Power Drive Connect.Na ovaj nastavak dodaju se četke, metalne ili najlonske u zavisnoisti od strukture vrste drveta, kojima se postiže efekat četkanja.

Nakon tehnike čekanja, postoji više mogućnosti.

Pod se može zaštititi lakom, u mat varijanti kako bi izgledao što prirodnije, ili se može uljiti kako bi se postigao efekat patine.

Patiniranje:

Posle četkanja, pod se tretira uljem jedne boje koja prodire u otvorene pore drveta.Nakon toga, poliranjem se skida  „višak“ ulja, zatvara površina, i nanosi se ulje u drugoj boji koje postiže efekat patiniranja, naglašavajući „starost“ drveta.

Paleta boja 2K ulja:
Clay,Frost,Neutral,Ash,Grafit,Invisible,L.Gray,Sand,Umbra

Call Now ButtonKontaktirajte nas!