BONA DECKING ulje za parket

 

Bona Decking Oil je koncentrovano ulje za tretman drvenih podova i drugih spoljnih drvenih površina koje su izložene lošim vremenskim uslovima.

Poboljšava prirodnu teksturu drveta i štiti od prodora vlage ali i smanjuje potencijalno pucanje i deformaciju drveta.

Sadrži UV-zaštitu koja sprečava degradirajući efekat sunca na drvo.

Priprema površine za uljenje:

Površina koja se tretira mora biti od čistog drveta, i mora biti suva. Sadržaj vlage u drvetu ne sme prelaziti 18%RH. Nauljeno, polirano i/ili istrulelo drvo treba dobro očistiti sa Bona Deep Clean System sredstvom ili Bona Decking Reviver sredstvom pre nanošenja novog ulja. Novo-postavljeni drveni pod se ne sme premazivati uljem odmah nakon postavljanja, već se prvo mora nekoliko nedelja izložiti vremenskim uslovima.To drvo čini poroznim tako da može da upije ulje Bona Decking Oil. Optimalni uslovi primene su između 18-25°C. Visoke temperature i niska vlažnost skraćuju vreme sušenja;niske temperature i visoka vlažnost produžavaju vreme sušenja. Minimalna temperatura za upotrebu je 13°C.

Primena:

Dobro protresti kantu.
1. Podjednako naneti 1-2 tanka sloja ulja pomoću šire četke ili drugih odgovarajućih aplikatora.
2. Kada je pod zasićen, obrisati sav višak ulja pamučnom krpom.
3. Potrebno je dopustiti da se površina suši najmanje 24h pre upotrebe, i tokom tog vremena izbegavajte hodanje po uljenom podu.Ako pada kiša na pod pre nego što se ulje osuši verovatno će biti potreban još jedan tanak nanos ulja.

Održavanje:

Povremeno isprati pod sapunicom i vodom.Ukoliko počne da pokazuje znake habanja, tj. svetle suve pojave, tada je moguće naneti dodatni sloj Bona Decking Oil ulja da bi se produžio vek trajanja poda i ojačala njegova površina , pre nego što se previše pohaba.
Sivo istrulelo drvo treba prvo dobro oprati sa Bona Deep Clean System ili Bona Decking Reviver sredstvom pre ponovnog nanošenja ulja.
Proizvod ne rastvarati.

Napomena: Bona Decking Oil sadrži ulja koja se suše.Rizik od samozapaljivosti.Korošćene krpe, tkanine i slične materijale treba staviti u vodu ili odložiti u metalne zapečaćene kontejnere.

Dostupne boje:  Neutral,Teak,Mahagony,Grey.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!