BONA HARDWAX ulje za parket


Bona Hardwax Oil je izbalansirana mešavina prirodnih ulja i voskova za obradu površina neobrađenih drvenih podova i druge unutrašnje drvenarije.Hardwax Oil impregnira drvo i stvara trajni površinski film odlične otpornosti na vodu i prolivanja.

Moguće je da kombinujete Bona Hardwax Oil ukoliko želite novu boju na podu; potreban je samo jedan premaz Hardwax Oil ulja preko Bona Craft Oil.

Priprema:

Obezbediti da pod bude prilagođen okruženju, dobro izglačan, suv i bez prašine, voska i drugih kontaminatora. Proizvod treba da dostigne sobnu temperaturu i pre upotrebe dobro ga promešajte u posudi.Optimalni uslovi primene su između 20-25°C i 30-60% relativne vlažnosti vazduha.
Minimalna temperatura upotrebe je 16°C.

Napomena:

Mogu se pojaviti problemi očvršćavanja Hardwax ulja na tropskom drvetu kao što je ipe,wenge,merbau itd.Da bi se poboljšali uslovi očvršćivanja na ovim i sličnim vrstama drveta preporučuje se premaže sloj Bona Craft Oil i pustiti da se osuši pre nanošenja Hardwax ulja.

Primena:

1. Naneti veoma tanak sloj Bona Hardwax ulja koristeći moher valjak sa kratkom dlakom ili finu četku. Ostaviti da se osuši najmanje 6-8 sati (Pod pretpostavkom da je temperatura 20°C a vlažnos vazduha 60%.Na niskim temperaturama je vreme sušenja duže, kao i na egzotičnim vrstama drveta).
2. Lagano ošmirglati površinu koristeći Bona Scrad Pad.
3. Ukloniti prašinu i naneti drugi tanak sloj.
4. Ostaviti da se osuši najmanje 16 sati pre nego što se ponovo dopusti gaženje (Pod pretpostavkom da je temperatura 20°C a vlažnos vazduha 60%.Na niskim temperaturama je vreme sušenja duže, kao i na egzotičnim vrstama drveta).
5. Obezbediti dobru ventilaciju tokom premazivanja i sušenja.

Upozorenje: Bona Decking Oil sadrži ulja koja se suše.Rizik od samozapaljivosti.Korošćene krpe, tkanine i slične materijale treba staviti u vodu ili odložiti u metalne zapečaćene kontejnere.

Količina primene: 20-24m²/l po sloju.

Dostupan u Mat,PoluMat i ExtraMat varijanti.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!