INTENSE osnovni lak

 

Bona Intense – Osnovni premaz za srednje bojenje drveta. Sadrži izuzetna abrazivna svojstva. Veoma prikladan za podove sa podnim grejanjem i/ili pokretne podove, kao što su podovi sa uspravnim godovima ili podovi od dasaka. Pogodno za praktično sve vrste drveta, posebno za egzotične vrste.

Priprema

Pre nanošenja pod mora biti izbrušen i očišćen od prašine. Preporučuje se da se brušenje završi korišćenjem mašina Bona Quattro ili Multi Disc. Sačekati da sredstvo dostigne sobnu temperaturu.Ubaciti filter i dobro promućkati.Optimalni uslovi korišćenja su između 18-25°C, i 30-60% relativne vlažnosti vazduha. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost vazduha produžavaju vreme sušenja.Minimalna temperatura korišćenja je 13°C.

Preporuka je da se nanosi jedan premaz Primera i dva premaza Bona završnog laka (po izboru).

Primena

1)Nanesite pomoću Bona valjka na 8-10m²/l (120-100g/m²). Nanosite naizmenično preko i u smeru linija na drvetu izbegavajući nagomilavanje proizvoda.Uvek održavajte „mokru ivicu“ da biste izbegli preklapanje.

2)Kada se osuši, približno 1-2 sata, ošmirglajte kako biste smanjili neravnine koristeći Bona Scrad System ili mrežastu šmirglu granulacije 150 ili finije.

3)Uklonite prašinu i nastavite sa zaštitom površine koristeći Bona Waterborne Topcoat u zavisnosti od potreba otpornosti na vodu.

Call Now ButtonKontaktirajte nas!