Super Sport HD

 

Inovacija među proizvodima u sportskom programu.
Bona Super HD je premijum dvokomponentni lak na bazi vode za drvene podove, formulisan za primenu na drvenim podovima u sportskim salama.
Pruža čvrstu, završnu obradu, u skladu sa evropskim standardom za sportske podove u unutrašnjem prostoru.
Ima formulu koja neutrališe žutilo.

Priprema:
Pre nanošenja ovog laka, pod mora biti tretiran Bona Super Sport Primer-om.
Pod mora biti aklimatizovan na krajnju upotrebu, izbrušen i očišćen od prašine, ulja, voska i ostalih kontaminatora.Proizvod mora dostići sobnu temperaturu, ubaciti filter i dobro promućkati ambalažu.Optimalni uslovi korišćenja su između 18-25°C, i 30-60% relativne vlažnosti vazduha. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost vazduha produžavaju vreme sušenja.Minimalna temperatura korišćenja je 13°C.

Priprema za predhodno tretiran pod:
Bona SupertSport HD može da se upotrebi na predhodno tretiranom/lakiranom podu, ali se prijanjanje proizvoda mora proveriti pre konačne upotrebe.

 

Preporuka za primenu:

Netretiran pod:
1x Bona SuperSport Primer
1x Bona SuperSport HD
Lagano brušenje granulacijom 150
1-2x Bona SuperSport Line Paint
1-2x Bona SuperSport HD

Predhodno lakiran pod:
Dubinsko čišćenje i brušenje
1-2x Bona SuperSport Line Paint
1-2x Bona SuperSport HD

 

Napomena: Nije preporučljivo nanositi više od dva sloja na dan kako bi se izbegao rizik od preteranog natapanja drveta.
Plastifikatori na bazi gumenih lepkova na nekim tipovima traka za obeležavanje linija mogu omekšati i oštetiti lakove.Trake koje se koriste moraju imati zaštitne filčeve da ne dođe do „paranja“ laka i potrebno je da se uklone što je pre moguće.

Upotreba:
1. Dodati 8% SuperSport učvršćivača u lak i odmah dobro promućkati ambalažu najmanje u trajanju jednog minuta.Smešu koristiti odmah, ili najkasnije u roku od tri sata.
2. Naneti sloj laka valjkom, glatkim pokretima, izbegavajući nagomilavanje laka. Uvek održavati „mokru ivicu“ kako bi se sprečilo preklapanje.
3. Dopustiti da se dobro osuši pre daljeg nanosa laka ili boje.
Svakom sledećem sloju potrebno je malo duže vreme sušenja.Ukoliko je potrebno, polirati šmirglom granulacije 150, , i dobro očistiti prašinu od poliranja pre nanosa završnog sloja laka.

Napomena: Ukoliko se predhodan sloj laka ili boje sušio više od 24 sata tada pod ispolirati.

8 sati nakon nanošenja laka, lagan prelaz preko poda je dozvoljen.Lak dostiže okvirno 90% čvrstine nakon 24 sata.Potpuna čvrstina dostiže se nakon jedne nedelje od lakiranja.Pod se mora sušiti nedelju dana pre nego što se pokrije tepihom ili unesu teži objekti.U toku tog perioda, izbegavati vlažno čišćenje, već primenjivati suvo čišćenje.

Dostupne varijante: Mat i Sjaj

Call Now ButtonKontaktirajte nas!