QUICK gel

 

 

 

Bona Quick je visoko viskozni gelasti temeljni Primer.Koristi se kao prvi sloj/premaz na neobrađenom podu, ili između premaza, radi popunjavanja sitnih ogrebotina i neravnina na drvetu, a u cilju besprekorne završne obrade. Bona Quick daje tipično svetlu boju drveta, ali krajnja nijansa zavisi od završnog premaza.

Priprema

Pre nanošenja pod mora biti izbrušen i očišćen od prašine. Preporučuje se da se brušenje završi korišćenjem mašina Bona Quattro ili Multi Disc. Sačekati da sredstvo dostigne sobnu temperaturu.Optimalni uslovi korišćenja su između 18-25°C, i 30-60% relativne vlažnosti vazduha. Visoke temperature i niska vlažnost vazduha skraćuju vreme sušenja, a niske temperature i visoka vlažnost vazduha produžavaju vreme sušenja.Minimalna temperatura korišćenja je 13°C.

 

Predložen tretman:
Netretirano drvo:
3x Bona Quick
2-3x Bona Lacquer

Između premaza:
1-2x Bona Quick

 

Primena

1. Naneti Bona Quick špahtlom od nerđajućeg čelika.Obratiti pažnju da ne ostaju končasti tragovi Bona Quick-a nakon premazivanja.
2. Ostaviti da se osuši, pa naneti sledeći sloj u suprotnom smeru od prvog nanosa.
3. Ostaviti da se osuši, pa naneti treći, poslednji sloj.

*Uglavnom ne dolazi do podizanja nivoa na prelazima, pa nije potrebno brusiti posle nanošenja Bona Quick-a. Ukoliko je potrebno brušenje, onda to treba uraditi nakon prvog završnog sloja, a ne nakon nanošenja Quick-a.

 

 

Call Now ButtonKontaktirajte nas!